Linas biotop 2


Biotop - 10 dyr

Opgave A: 10 dyr.

 

Da jeg gik langs stranden på min biotop så jeg disse dyraftryk af en måges fod. jeg fandt ud af at mågen er den mest almindelig fundet fugl ved havet. Mågen har svømmehud som forbinder dens tær. Da det er en svømmefugl. Mågen er en mellem stor fugl, og der findes 51 forskellige arter. Deres gennemsnitlige størrelse bliver mellem 25 cm. og 79 cm (Den store danske).



Dette huld fandt jeg rigtig spændene og ville undersøde hvem der kunne lave sådan et.
Det er et huld ind i den begyndende skovbund, som ligger lige ved siden af strandsandet, det kan være en mår, rotte eller mosegris som har lavet hullet. 



Dette er en blåmusling som er omfattet bløddyr. den er ca. 10 cm lang og med farven sort-blå-violette, de glatte ovale skaller, og dens inderside er perlemorsglinsende. Den er udbredt i de danske farvende i både saltvand og brakvand helt ind i Østersøen og fjordene( Naturbasen).



Det er den mest almindelig strandsnegl, det er et bløddyr, den er op til 3,5 cm høj, og den er udbredt langs Vesteuropas kyster. Den ses især i tidevandszoner, hvor den leve af at  spise (raspe) alger med dens veludviklet raspetunge, den har en ting tilfælles med katten, og det er, at de begge har en ru tunge med små modhager, der fungere som små tænder. Det er dog ikke kun alger den spiser (rasper), det er også masse af små hvirvelløse dyr, der lever i den lille mikroskopiske algeskov. Det er en meget hårdføre strandsnegl som sagtnes kan tåle kystens tidevande (Naturbasen). 


Dette er en hjertemusling som er et bløddyr, dens skaller er ovale, eller runde kalkhvide med ribber og tværlister. Dens skaller lukker helt tæt, og er hjerteformede i profil. Den er meget udbredt i de danske farvande. Den lever på lavt vand ned til 2 meters dybde, hvor den graver sig 1-2 cm ned i sandbunden, den kan med sin muskelfod bevæge sig rundt på havbunden. Den lever af filteret plankton fra vandet som pumpes ind og ud gennem ånderørene. Den leve i ca. 2-3 år, den kan være op til 5 cm stor (Naturbasen). 

Biotop- 10 planter
Opgave A: 10 planter.


Inde i skoven fandt jeg denne Efeu som stod og var så flot grøn. Efeu er en slyngplante som er vinterhårdfør . 


På dette billede ser man brombær skud nede i skovbunden. Brombærbusken har lange vandreskud. Den grønne busk blomster med hvide- rosa blomster som i sensommeren bliver til blåsorte bær. 


Dette er en Sumpforglemmigej. Den kan blive op til 40 cm høj men ofte lavere, der kommer små blå- hvide blomster på toppen af planten. Det er en en-til toårig urt med insektbestøvning. Dens frø er vandskydende og flyder på vandet i lang tid. De lever ved skovsumpe, våde egne, søbredder, kær og med tiden direkte i vand( Naturbasen).







På min biotop fandt jeg masse af hybenbuske. Der var få hyben som var tørret helt ind. Hyben busken er i familie med rosen. Jeg har som barn lavet parfume af blomstens blade og som voksne har jeg lavet marmelade af hyben og det er virkelig en delikatesse. Hyben har et høj indhold af C- vitamin( Alt-om-hyben).





Jeg fandt bøgeblade da der er bøgetræer i den lille skov på min Biotop.


Lav Klørtang lå på strandbredden dens kendetegn er gulgrøn brunalge som er ca. 30 cm lange. I toppen af planten sidder kønsorganerne (receptakler) som er runde eller hjerteformet og op til 3 cm lange. Planten har både hanlige og hunlige kønsceller i samme organer og forplantningen sker om sommeren når sædcellerne udtømmes. Derefter ser man små orange prikker i vandet som i løbet af 2 uger bliver til små ny- befrugtet æg som er ca. 2 cm høje alger (Naturbasen).





Dette er Savtang dens kendetegn er at den har flade, brune løvs stavtakkede rand. Den kan blive op til 60 cm høj og sidder godt fast på sten med dens hæfteskiver. Den tåler ikke udtørring. Der findes hanner og hunner som er særskilte planter. Hanner får orangegult farve og hunner får gulgrønne farve (naturbasen).





Dette er en Butbladet Skræppe dens kendetegn er meterhøj stærkt grene blomsterstand med udstående grene. Dens blade er ca. 25 cm lange ægformede og med ingen spis. Den lever på næringsrige voksesteder (Naturbasen).



Litteraturliste. 

Alt-om-Hyben.dk https://www.alt-om-hyben.dk/
Den store danske https://denstoredanske.lex.dk/måger
Naturbasen https://www.naturbasen.dk/blåmusling
Naturbasen https://www.naturbasen.dk/butbladet skræppe
                                          Naturbasen https://www.naturbasen.dk/hjertemusling
Naturbasen https://www.naturbasen.dk/lav klørtang
Naturbasen https://www.naturbasen.dk/savtang
Naturbasen https://www.naturbasen.dk/strandsnagl 
    Naturbasen https://www.naturbasen.dk/sumpforglemmigej







Kommentarer

  1. Du er kommet godt i gang med at finde 10 dyr og 10 planter - du må meget gerne skrive kilder på (hvis du bruger nogle) - netsider eller bestemmelseshåndbøger. Har du behov for hjælp til at bestemme planterne, så skriv til mig ;-) Dine fotos af planterne er tydelige :-)
    Vh Ida

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Dyreholdsopgave B Ane, Lina, Carina.

Sheltertur d.24 januar

Praksisafprøvning - Ane, Carina, Lina