Sheltertur d.24 januar
Sheltertur
Turen går til Bergs Plads ved Dyrehaven i Haderslev
Onsdag den. 24 - 01-2024
Lejrpladsen ved Bergs Plads.
Bergs Plads er beregnet til grupper på max 25 personer, skal man være på pladsen og overnatte så skal man booke plads på deres hjemmeside, for at være sikker på at den er fri. Der er i forbindelse med pladsen et toilet og hvor man også kan hente vand.
Der er følgende regler som skal overholdes når man benytter Bergs Plads.
Der er følgende regler som skal overholdes når man benytter Bergs Plads.
: Brug af åben ild må kun finde sted på bålpladsen.
: Brænde kan samles i skovbunden.
: Skal der afholdes en aktivitet i skoven i forbindelse med ophold, skal der ansøges separat om dette.
: Tag hensyn til naturen - fæld og skær ikke i træer og buske og undlad støjende adfærd!
: Hold pladsen ren- tag affaldet med hjem eller læg det i skraldespanden.
Her ser i en stemnings video af udsigten, svanerne samt det vilde vejr.
Her er en lille video af shelterpladsen.
Her er vi alle mand i gang med at kløve til vores bål. Nogle er rutineret og andre er nybegyndere.
Men vi får alle prøvet os af i aktiviteten kløvning.
Her er vi i gang med optænding af bål vi bruger små pinde som vi har kløvet. Det var en kæmpe udfordring at få ild i bålet da det var storm vejr. Vi måtte optænde i en gryde og i læ ved en af shelterne og derefter bringe ildet til bålet.
Så kom der gang i ildet og dernæst bålet.
Forberedelse er godt vi fik handlet til vores hjemmelavet gryderet samt lavet dej hjemme fra da vi alle havde været på job inden vi mødes. Vi har lært af erfaring at forberedelse er virkelig vigtig i pædagogisk praksis og en travlt hverdag.
Løg hvidløg og krydderi svitses i olie.
Dette er vores gryderet som hedder Trækløvernes-skovsuppe
her er opskriften hvis nogle skulle få lyst til at lave den. Løg, hvidløg, gulerødder, kartofler, forårsløg, pølser, krydderier samt masse af fløde. Den kan virkelig anbefales.
Her er forskellige måder at lave brød på. Vi bagte flute på grill- risten og dernæst pakket vi dej ind i sølvpapir og ind i gløderne til sidst lavede vi snobrød.
Her på billedet ser i vores dessert som var dejlige æbler med fyld. Fyldet var brunfarin og smør. De smagte fantastisk, Æblerne var pakket ind i sløvpapir og havde stået i gløderne i noget tid. Vi mærkede på dem hen af vejen for at finde ud af om de var bagte nok. Da de blev bløde inde under sølvpapiret fandt vi ud af at de var færdige.
Det var en dejlig dag i det fri. Vi var velforberedt og havde en sjovt, lærerig dag sammen. Vi er ikke professionelle friluftsmennesker. Men igennem øvelse og af prøvning af vores forskellige aktiviteter fik vi en god oplevelse og vi lærte at mestre forskellige teknikker.
Hej Ane, Carina og Line - god tur til Bergs Plads. Det er et dejligt sted :-) Måske kunne I overveje at lave brød på flere forskellige måder? Tænker I allerede har styr på snobrød... Måske kan I blive inspireret her: https://natur-miljoe-udeliv.blogspot.com/2021/01/balmad-i-glder.html Hvad kunne I ellers bruge bålet til?
SvarSletHusk gerne kun at bruge egne fotos på bloggen samt at angive kilde, hvis I citerer.
God tur!!
Ida
PS: Husk også inden turen ( se opgaven)
SletI forhold til målene for turen overvej, hvordan du på turen får arbejdet med:
- at du afprøver dig selv under primitive forhold. (Hvad er det konkret du afprøver?)
- at du reflekterer over pædagogiske perspektiver i det enkle friluftsliv. (Hvilken pædagogisk tilgang?)
- at du tilegner dig kompetencer med planlægning, gennemførelse og evaluering af en friluftstur (Hvilke kompetencer vil I arbejde med udviklingen af…)
Hejsa -var lige forbi igen. Det var en lidt våd og blæsende dag til jeres tur - håber den gik godt. Jeg kan desværre ikke se jeres video - skriv hvis I skal have hjælp med video på bloggen
SvarSletGod weekend!
Ida